čtvrtek 28. července 2022

Úsvit archanjelov 10

 



Boli zradení! Boli zradení vlastnými a teraz prídu o spomienky! V panike letel čo najďalej od toho miesta, ale bol príliš pomalý. Cítil, ako prichádza o sily. Pristál na malom kúsku zeme, kde začal rýchlo vytvárať podzemné priestory. Bolo mu jedno, či ho niekto vidí. Musí si pamätať! Musí vedieť, kým je! Musí vedieť, čo chcel docieliť!

sobota 23. července 2022

Úsvit archanjelov 9

 



Sophiena fotka sa objavila v správach a na internete ešte v ten večer. S Alejandrom sa jej podarilo prejsť hranicami do Nemecka, kde si aspoň trochu vydýchli. V priehradke pred spolujazdcom našli dva mobily predošlého majiteľa – zdá sa, že pre každú slečnu mal samostatný. S fotkami. A videami. Sophie chvíľu trvalo prísť na používanie tej mašinky, keďže bola celé roky odrezaná od bežných technológií, ale nakoniec sa jej podarilo dostať na internet (a zrejme slušne navýšiť účet majiteľa). Predtým ale vybrala kartu, odhlásila ho zo všetkých účtov a vypla GPS, aby sa zariadenie nedalo vystopovať.

pondělí 18. července 2022

Úsvit archanjelov 8



Lucifer počúval Kristinino ponosovanie na Sachiela, akoby to bola jeho vina, že on a aj nejaká ľudská žena utiekli a nevedia ich nájsť. Nerozumel tomu. Sachiel je na prášky. Nevie sa správať, nerozozná realitu, neustále kričí a znovu – je na prášky. Nájsť ho by malo byť ako nájsť maják v tme!

středa 13. července 2022

Úsvit archanjelov 7

 



„Alejandro!“ doľahol k nemu Sophien vydesený hlas. „Čo ti je?“

Myseľ sa mu vyjasnila a on bol znovu v prítomnosti. Niečo však bolo iné. Svet videl inak. Jasnejšie. Detailnejšie. Zaostril na Sophienu ustaranú tvár a zalialo ho príjemné teplo. Jej strach oňho bol skutočný. Jednu ruku mala na jeho líci v snahe upokojiť ho. Išla z nej číra nevinnosť. Úprimnosť. Vzácny to úkaz. Prikryl jej dlaň svojou a zhlboka dýchal.

pátek 8. července 2022

Úsvit archanjelov 6


 

Zima ráno mierne poľavila. Sophie počkala takmer do poludnia, než začala s farbením vlasov. V polorozpadnutom domčeku netiekla voda, preto boli odkázaní na nakúpené fľaše, ktoré priniesla predošlý deň. Napriek jej snahe a Alejandrovým priam bielym vlasom, hnedá farba mu takmer vôbec nechytila. Trochu sa mu zmenil odtieň, ale to bolo všetko.

neděle 3. července 2022

Úsvit archanjelov 5

 



Do večierky dobehla pätnásť minút pred zatvorením. Ako predpokladala, nikto jej nevenoval pozornosť. Zajtra však budú jej a Alejandrove fotky všade. Nakúpila trochu jedla, fľaše vody a potom zamierila do uličky s farbami na vlasy. Zobrala peroxid na vybielenie pre seba, čiernu farbu pre Alejandra a potom zhrabla ryšavú, ktorej obsah vymenila s modrou. Zamestnanci sanatória nie sú hlúpi. Zistia, že tu bola a niečo kupovala. Budú predpokladať, že si vybielila vlasy a potom ich zafarbila na oranžovo. Aj čiernu vymenila za svetlohnedú. Ešte našla nožnice, mydlo a žiletky a takto zásobená sa rýchlou chôdzou vrátila do chaty.