pondělí 26. září 2022

Úsvit archanjelov 22


 

Vasily so Stefanom dostali vlastné komnaty a Sophie tiež. Winter sa jej v rýchlosti predstavila a priniesla nové oblečenie a prikázala jej osprchovať sa. Neodišla však a len čo Sophie vyšla z prekvapivo luxusnej kúpeľne, belasej a čistej tak ako všetko v paláci, našla ju sedieť na okraji nadrozmernej postele vyzerajúcej ako hranatý obláčik.

středa 21. září 2022

Úsvit archanjelov 21

Sophie otvorila oči. Sípavo sa nadýchla a ruky jej vyleteli ku krku, ktorý si predlho prehmatávala. Zdalo sa jej to, alebo si práve odskúšala osud niekdajšej francúzskej aristokracie? Čo sa stalo? Nechápavo civela na oblohu.

Mesto.

Vznášajúce sa mesto.

Dve ženy, ktoré ich napadli.

pátek 16. září 2022

Úsvit archanjelov 20

 


Zatiaľ čo Sachiel dopriaval ľudstvu jeho prvú dávku vytriezvenia, Sophie zvádzala omnoho ťažší boj. Členovia delegácie boli nútení odísť za svojimi povinnosťami, keďže boli všetci dôležití jedinci vrámci svojich komunít. Sachiel však nástojil na tom, aby mala Sophie ochranu, inak ju tu osamote nenechá. A tak Michel Francúzsky, ktorého hlavu si až príliš často predstavovala na gilotíne, prišiel s nápadom povolať na túto dôležitú misiu upíra Stefana. Nikto jej presne nepovedal akú funkciu konkrétne zastáva, ale podľa pohľadov ostatných vydedukovala, že dôležitú.

neděle 11. září 2022

Úsvit archanjelov 19

 



Sophie sa v hlave zlievali mená, len pozície ju desili. Vlkolaci. Bosorky. Valkýry. Toľko rás, toľko vládcov... V akom svete to žila? Hľadela na hologramy a všimla si jednu vec – nikto nemal v tvári vpísaný strach alebo obozretnosť. Nikto sa netváril nepokojne a zdalo sa, že sa všetci navzájom poznajú aj na inej než politickej úrovni.

úterý 6. září 2022

Úsvit archanjelov 18

 


Sophie ležala v Sachielovom náručí a cez presklenú stenu pozorovala ďalší neúspešný nálet. Čokoľvek ľudia vytiahli, mestom to ani neotriaslo. Obzor sa zafarbil prvými rannými lúčmi.

čtvrtek 1. září 2022

Úsvit archanjelov 17

 


Sachiel sa bál čo i len pohnúť. Stále mal roztiahnuté krídla, z ktorých na zem padali malé snehové vločky. Stálo ho všetko úsilie nerozbehnúť sa k nej aby sa uistil, že už nie je zranená a nič ju nebolí.