čtvrtek 29. prosince 2022

Prenasledovaná Hladom 10

 



Julius ukončil videohovor a pozrel pred seba, mimo uhla kamery, kde stála Opal – sestra jeho manželky a cestovateľka v čase, ktorá zhodou okolností držala pri krku Carys dýku, zatiaľ čo Julius jednal s upírmi.

Carys, červenovlasá spoluvládkyňa nebies, sa netvárila práve zhrozene a lenivo si kontrolovala nechty. Svoju sestru pozná dostatočne na to, aby vedela že jej neublíži.

sobota 24. prosince 2022

Prenasledovaná Hladom 9

 


Krásne Vianoce všetkým a malý darček odo mňa :-) 


Sedeli pri neveľkom ohnisku a Ellinor stiahla posledné balíky krvi. Jedlo im došlo už včera, ale upírka plánovala získať nové zásoby v meste. Okrem iných vecí. Opatrne pozrela na Farisa, ktorý na ňu posledné dni vrhal veľmi zmätené pohľady. Zrejme sa mu nepáči, že zase pomáha ľuďom. Nuž, jeho smola, pretože ona s tým neprestane.

úterý 20. prosince 2022

Prenasledovaná Hladom 8

 


Nasledujúci deň boli opäť na ceste pozdĺž pobrežia. Jazdec sa z nej pokúšal vytiahnuť detaily jej života, ale krásne sa dokázala väčšine tém vyhnúť, obvykle rovnakou taktikou. A keďže ani on nechcel, aby vedela že je samotný Hlad, nakoniec skončili pri rozhovoroch o počasí, politickej situácii a pestovaní zemiakov.

sobota 17. prosince 2022

Skryté úskalia hladu


 

Zdravím všetkých!

 Dnes by som rada napísala pár slov o odlišnom druhu hladu, ktorý tiež berie životy, ale je odlišný od toho s ktorým sa stretávame v poviedke Prenasledovaná Hladom.

čtvrtek 15. prosince 2022

Prenasledovaná Hladom 7

 


Ellinor si cez plecia prehodila relatívne prázdny batoh a objala Selenu. „Do mesiaca by som sa mala vrátiť.“

Doktorka si povzdychla. Nebolo nezvykom, že sa Ellinor vydávala na dlhšie výpravy za potravou, ale aj tak sa jej nepáčilo, že túto zodpovednosť na seba táto mladá žena zobrala. „Buď opatrná, prosím. Tento svet je... pre ženy zase nebezpečný.“

sobota 10. prosince 2022

Prenasledovaná Hladom 6

 



Vasily Ruský, kráľ ruských upírov a pod nátlakom aktívny koordinátor Tajnej polície založenej na riešenie medzidruhových problémov, bez zaklopania vošiel do pracovne šéfa tejto iritujúcej organizácie a hodil mu na stôl tablet. „Informácie ktoré máme o Ellinor,“ povedal sucho.

pondělí 5. prosince 2022

Prenasledovaná Hladom 5

 


 

„Ty!“ vykríkla v momente, keď uprostred políc vo vysokej, chladnej jaskyni uvidela toho chlapíka. Tak ako naposledy, mal na sebe čierne oblečenie a vlasy stiahnuté v gumičke. Z jeho postoja išlo neskutočné množstvo sebadôvery, ktorej ona nikdy schopná nebude.

čtvrtek 1. prosince 2022

Svet po konci sveta

 


Zdravím všetkých! V dnešnom príspevku by som rada priblížila postapokalyptický svet, v ktorom sa Ellinor a zvyšok našich hrdinov pohybujú, a hlavne prečo tak vyzerá.