pondělí 27. února 2023

Prenasledovaná Hladom 22

 



Ellinor nasledovala hlas Hladu. S kýmsi sa zhováral. Šprintovala chodbami, až sa zastavila pred trónnou sieňou. Hlavné dvere boli zavreté, ale bočný vchod zostal pootvorený. Nazrela dovnútra a uprostred miestnosti uvidela pokojne konverzujúcich kráľov Drewa a Justina s Hladom. Tróny na podstavcoch zostali prázdne, kráľovné v nedohľadne.

středa 22. února 2023

Prenasledovaná Hladom 21

 


Kathrine vošla do obývacej miestnosti apartmánu, ktorý s Nerom dostali na Hyperborey pred troma mesiacmi, keď sem prišli vyriešiť logistiku so sťahovaním civilov na kontinent. Archeológovia dokončili rozsiahlejšie práce na prastarom kontinente nesmrteľných a uvoľnili niektoré oblasti. Nadišiel čas začať prideľovať budovy, mestá a štvrte jednotlivým rasám.

pátek 17. února 2023

Prenasledovaná Hladom 20

 


Len čo vystúpili, na dráhe ich čakalo ďalšie obrnené auto, pred ktorým stál hnedovlasý muž v zvláštnej uniforme. Ellinor zapátrala v pamäti a spomenula si, ako jej Fabiana rozprávala o hyperborejskej Garde. Ak sa nemýli, toto je ich generál Ray, manžel najvyššej princeznej Abigail. A ani on na ňu nehľadel práve najpriateľskejšie.

neděle 12. února 2023

Prenasledovaná Hladom 19

 


Ellinor prebudil nepríjemný pocit, že sa niečo blíži. Prudko otvorila oči a zistila, že jej ochranná mágia okolo budovy sa zachvela. Niekto ju prekročil, ale podarilo sa mu nepoškodiť ju. Vďaka novým poznatkom arabskej mágie sa však naučila vnímať aj túto drobnosť.

úterý 7. února 2023

Prenasledovaná Hladom 18

 



Hlad strávil osem dní cestou po Filipínach a Indonézii. Smrť šiel v jeho stopách s dvojdňovým odstupom a Hlad bol rád, že sa nemuseli stretnúť. Mal podozrenie, že ani Smrť nemal záujem o pokec. Cestou naspäť sa oblúkom vyhol Saudskej Arábii, kde vycítil energiu Moru, a Kaukazu s vyčíňajúcim Vojnou.

čtvrtek 2. února 2023

Prenasledovaná Hladom 17


 

Necelý týždeň po ich návrate už Hlad nedokázal ignorovať neúprosné volanie energie ktorá ho stvorila. Je čas ísť a preklusať ďalšou časťou sveta, priniesť zúfalstvo a prázdne žalúdky. Jeho brat Smrť už naňho čaká.

Sediac s Ellinor na čistinke plnej kvetín, kde viazala jednoduché kytice aby trochu skrášlila depresívne priestory jaskýň, jej s neradosťou povedal: „Na pár dní budem musieť odísť.“