pátek 21. června 2024

Spútaní v čase 11

 


Brie sa upokojila až s prvými slnečnými lúčmi zastretými hmlou od mora. Zhlboka sa nadýchla a vzhliadla k Noxovi. Niekedy počas jej výlevu ich presunul na lavičku, kde pokračoval v tichom objatí.

Zlý, desivý archanjel oľutoval svoj čin. Koľká irónia. Keď kráľ Dain rozhodol o ústupe, nikdy si nemyslela, že jednou z možností je Noxovo vykúpenie. Kde je však to jej?

neděle 16. června 2024

Spútaní v čase 10

 


Brie sa zobudila so zalapaním po dychu a musela sa posadiť, aby zo seba striasla zvyšky spomienok na jej prvý deň samoty, ďaleko od domova. Už je to dlho, čo naposledy snívala o Atlantíde. Srdce jej pukalo od smútku. Jej aj Noxov osud sú tak strašne pokrivené...

úterý 11. června 2024

Spútaní v čase 9

 


„Vaše Veličenstvo,“ pozdravila Brie kráľa, keď si ju zavolal na dvor. Obvykle totiž žila vo svojom chráme, kde dohliadala na deti v záhradách a vzdelancov v školách pod ním. Jej domov bol vždy plný života – v sadoch pestovala ovocie a kvety, pomáhala raneným a viedla vlastnú nemocnicu. Nikdy sa nenudila.

čtvrtek 6. června 2024

Spútaní v čase 8

 


Brie, opäť usadená v salóniku s čajom, akoby svet ani nemal o necelé dva týždne skončiť, zreferovala Noxovi čo doposiaľ zažila.

„Cítila som sa, akoby ma niekto rozsekal zvnútra,“ spomínala na ten strašný pocit. „Nemohla som dýchať, vykašliavala som krv, pokožka ma štípala a nakoniec som aj oslepla.“

sobota 1. června 2024

Spútaní v čase 7


 

Brie spadla z kresla, ako ňou pri prebudení trhlo. Zadýchane sa obzrela, ale vesmír sa tentokrát nedostavil. Bola sama, obklopená zvukmi prírody.

Roztrasene si prehrabla vlasy. Len niekto ako ona môže dostať desať dní na zastavenie sopky a dokázať len urýchlenie výbuchu. Tentokrát to aspoň nebolelo.