pátek 30. srpna 2024

Spútaní v čase 25

 

O ďalšiu slučku neskôr...

 

Vasily si neprítomne škrabal pokožku, zatiaľ čo popíjal hyperborejskú tekutinu spolu s raňajkami. Pred očami mal neurčité, desivé výjavy zo svojich snov, ktoré nedokázal pomenovať.

Mal pocit, akoby sa niečo stalo a on si to nepamätá. Ale mal by. Bolo to dôležité. Niekomu niečo hrozí. Niekde. Útok? Katastrofa? Vojna?

neděle 25. srpna 2024

Spútaní v čase 24

 


Brie v tichu noci pozorovala ustupujúci mesiac cez okno svätyne a zvažovala svoju dôveru v Noxa a jeho novonadobudnuté svedomie. Cítila, že ani on stúlený za ňou nespí, len uvoľnene leží, ich dlane prepletené.

Otočila sa k nemu a hneď sa stratila v mierumilovných zelených očiach. Kedysi v tých očiach mier nebol, len nepokoj a agresivita.

úterý 20. srpna 2024

Spútaní v čase 23

 


Nox bez zaklopania vošiel do Brieinej kúpeľne a uprel na ňu pohľad, ktorý ju primrazil uprostred pohybu pod otvorenou sprchou v rohu miestnosti. Poznala ten pohľad. Obvykle znamenal, že deň na to bude veľmi, veľmi vyčerpaná.

čtvrtek 15. srpna 2024

Spútaní v čase 22

 


O ďalšiu slučku neskôr...

 

Brie v sebe nemala energiu vstať zo svojho plážového kresla. Bola vyčerpaná. Psychicky. Na dne.

Koľkokrát sa už vrátil čas?

Stratila prehľad.

sobota 10. srpna 2024

Spútaní v čase 21

 


Brie si trela hruď. Už zabudla, aké to je zažívať nenávisť len pre to, že nie je ako väčšina. Toto správanie bolo bežné ľuďom, nie nesmrteľným. Aspoň si to myslela. Ale možno ju len rozmaznala Atlantída.

pondělí 5. srpna 2024

Spútaní v čase 20

 

Brie sa priam triasla nervozitou, aby sa slučka konečne obnovila. Vystrelila zo svojho plážového kresla a než sa hodila do vĺn, piesok sa zvíril a pred ňou sa zjavil Nox.

Okamžite zovrel Brie, ktorá sa celá bledá obávala o upírov. Čo ak ich nezachráni ani len vrátený čas? Ona a Nox sú nesmrteľní, veční. Upíri nie. Ich duše opustia telá, keď nemajú kde prebývať.