pondělí 28. června 2021

Vykúpenie z temnoty 28

 



 

Kým Carys prežívala svoju krízu, ďalšia sa hrnula na Helia, za ktorým do hotela prišiel vysmiaty Stefan po intenzívnom pátraní. Tmavovlasý upír s postavou profesionálneho atléta sa tváril ako malé dieťa pod vianočným stromčekom a jeho neobvyklé fialové oči priam iskrili. „Myslím, že som na stope tvojej neviditeľnej kamarátky,“ povedal namiesto pozdravu.

čtvrtek 24. června 2021

Vykúpenie z temnoty 27



Carys bola na kontrole v Británii. Kalli jej prehmatávala miesta s najhoršími zraneniami, ale všetko sa zdalo byť zahojené. Zostalo jej niekoľko jaziev, ktoré ešte čaká dlhá cesta, než vyblednú.

„Ako nová,“ zhodnotila bohyňa so strnulým úsmevom, ktorý Carys nedokázala zaradiť. „Nejaké problémy so zrakom alebo bolesti hlavy?“

pondělí 21. června 2021

Vykúpenie z temnoty 26

 



Opal zistila, že už ju k Heliovi nepúta žiadna mágia. Vzdialila sa na viac než pol kilometra a nič jej nebránilo pokračovať. Náhlila sa ulicami Londýna, stále nevidená. Napriek tomu niekoľkokrát vrazila do ľudí. Keď jej už išli vybuchnúť pľúca, celá zadýchaná zastavila pri Temži a oprela sa o zábradlie na jej brehu.

čtvrtek 17. června 2021

Vykúpenie z temnoty 25

 



Helio v mobile čítal všetky záznamy, ktoré sa Stefanovi podarilo poslať. Opal Jeffriesová rozhodne nepripomínala súčasnú Opal, ktorá od nervozity prechádzala stenami sem a tam. Môže ísť o jednu a tú istú osobu? Pochyboval o tom. Stefan mu poslal niekoľko starých fotografií, na ktorých za prvé vyzerala absolútne odlišne, za druhé starla. Posledná fotografia zachytávala starú ženu obklopenú deťmi a vnúčatami. A ani tie vnúčatá sa na ňu nepodobali.

pondělí 14. června 2021

Vykúpenie z temnoty 24

 



Kaden vedel, že sa niečo deje. Ninja nepotreboval informáciu o krvi jeho mamy len tak. Preto len čo skončilo ďalšie kolo súťaže, vybehol z hotela a chystal sa mu zavolať, ibaže maskovaný muž už stál pred vstupom a čakal naňho. Oči mal červené od plaču.

čtvrtek 10. června 2021

Vykúpenie z temnoty 23

 




Ninjovi z ruky vypadla fľaša drahého alkoholu. Ešte celkom nezvládal svoju novú moc prameniacu z pozície šéfa v nebi, ale niektoré pocity a závany mágie mu mozog dokázal spracovať.

Opal sa strhla, keď sa ozvalo trieštenie skla. „Ninja?“

Chytil sa za hlavu. „Niečo sa deje,“ povedal so zrýchleným dychom. „Anjel je zranený.“

pondělí 7. června 2021

Vykúpenie z temnoty 22

 



Carys si zapla počítač a aktivovala sledovací softvér. Ninja odišiel popoludní so slovami, že má nejaké povinnosti, a sľúbil že dorazí len čo bude mať zase trochu času.

Aké povinnosti môže mať? Kŕmi bezdomovcov? Zachraňuje opustené mačiatka? Obetuje bábätká?

čtvrtek 3. června 2021

Vykúpenie z temnoty 21

 



Carys zobudila vôňa ovocného čaju a palaciniek. Pretočila sa na bok a uvidela Ninju ukladať na stôl raňajky z izbovej služby. Pod maskou sa na ňu usmial. „Dobré ránko.“