čtvrtek 29. července 2021

Vykúpenie z temnoty 37

 




Carys sa plánovala potichu vplížiť do domu, ale v obývačke už na ňu čakala Opal s balením čokolády. Nemusela hovoriť nič, len jej ho podala a obe sestry sa v tichu posadili na pohovku, jedna vedľa druhej.

„Chlapi sú nanič,“ posťažovala sa Carys s plnými ústami.

pondělí 26. července 2021

Vykúpenie z temnoty 36

 



 

Má sestru! Má dospelú sestru, ktorá prišla z budúcnosti a nielen to. Má matku, ktorá je stále nažive. Carys bola zaplavená pocitmi a informáciami, ktoré jej mozog sotva dokázal spracovať.

Mala by panikáriť?

Mala by sa obávať, že história sa opakuje? A je to vôbec možné po všetkom, čo sa už odohralo? Nie je Opal dôkazom, že sa veci odohrajú inak?

čtvrtek 22. července 2021

Vykúpenie z temnoty 35

 



 

Jewel bola prekvapená náhlym prejavom emócií, ale neodtiahla sa. Chvíľu bola strnulá, keďže jej celkom nebolo jasné, prečo jej na pleci plače neznáma žena, ale tento pocit sa rýchlo vytratil. Opatrne ju objala a pohladila po chrbte. Akýsi inštinkt jej napovedal, že chce túto úbohú bytosť zobrať do domu, zabaliť do prikrývky a prečítať jej veselé rozprávky, len aby nebola tak zničená.

pondělí 19. července 2021

Vykúpenie z temnoty 34



Julius sa pol dňa pokúšal odmiestniť, ale ostrov bol skutočne obohnaný silnou mágiou. Nedostal sa nikam. Čo je horšie, tá istá mágia značne oslabila jeho schopnosti a nedokázal ani len rozprestrieť krídla. V batohu našiel potrebné vybavenie vrátane GPS, aby sa dostal do domu na pobreží. Ak to správne pochopil, hviezdicovo po celom ostrove skončili aj Drake, Opal a Carys, čo ho trochu znepokojovalo. Obzvlášť Drake a Carys. Tí dvaja by sa bez dohľadu skutočne nemali vidieť.

čtvrtek 15. července 2021

Vykúpenie z temnoty 33

 



 

Lena zatiahla závesy v súkromnom salóniku v obytnej časti paláca a otočila sa k zhromaždeným komplicom. „Aktivovala som štyri rušičky, Kathrine vyslala do okolia ochrannú mágiu a Rebecca kontroluje pohyb bytostí na okolí. Nemali by sme byť odhalení.“

Drew zamkol dvere a zvukotesne ich zapečatil. „Počúvame vaše nápady.“

pondělí 12. července 2021

Vykúpenie z temnoty 32

 



Helio sa prebral z meditácie a ihneď stlačil poplašné tlačítko, aby sa nádrž otvorila. Bol vyčerpaný a neskutočne hladný. Ako dlho meditoval? Keď sa vo vode posadil, uvidel zatiahnuté závesy a ktosi mu podával balík krvi. Hneď ho stiahol a zaostril na ustaraného Stefana.

čtvrtek 8. července 2021

Vykúpenie z temnoty 31



V ďalšej spomienke sa Helio ocitol naspäť vo svojej horskej chate. Sedel na pohovke pred krbom a Opal ležala s hlavou v jeho lone. Neprítomne sa hral s jej vlasmi a pozoroval plamene. Vonku zúrila fujavica.

pondělí 5. července 2021

Vykúpenie z temnoty 30

 



Helio sa vyzliekol a zostal len v spodnom prádle. Trochu nedôverčivo hľadel na nádrž pred ním, ktorá zo všetkého najviac pripomínala rakvu napustenú vodou. „Chcem vôbec vedieť na čo to používaš?“ opýtal sa Lucifera, ktorý stál vedľa neho spolu so skeptickým Stefanom.

čtvrtek 1. července 2021

Vykúpenie z temnoty 29

 



Julius zaspätkoval.

Anjel ukázal na vládcu nebies. „Vidíte to? Neskapal!“

Erin sa netvárila prekvapene, nikto z nich. Ani len Kaden, Juliusova minikópia. „My vieme.“

Carys sa zhrozila. „Vy ste to vedeli?!“

„Vy ste to vedeli?“ zopakoval Julius skepticky.