čtvrtek 31. března 2022

Dnes malá lekcia histórie k predošlej kapitole

 

Pre tie, ktoré by chceli bližšie vysvetlenie pojmu Jebel Sahaba (alebo tie ktoré majú rady zaujímavosti) tu zhrniem na čo Lucifer narážal keď hovoril, že pred štrnásť tisíc rokmi sa všetko preňho a jeho druhov pokazilo.

 

úterý 29. března 2022

Posledná z prekliatych 20

 




Michel sa dopotácal do svojho paláca a trel si ubolené svaly na krku. Amira teda má silu! Zastonal a dovolil sluhom vyzliecť mu kabát.

Potrebuje horúci kúpeľ. A Whisky. A balík nulky negatív. V akomkoľvek poradí.

čtvrtek 24. března 2022

Posledná z prekliatych 19

 



Ďalšie tri hodiny sa zase hrali na poslušné a nevedomé dievčatká. Zašli na kávu a do fastfoodu, kde od stresu zjedli každá po dva hamburgery a dva veľké balenia hranolčekov, čo zapili pol litrom koly. Noemi úspešne predstierala nemotorného slepca, ktorý sa len učí existovať bez zraku. Liezlo jej to na nervy.

sobota 19. března 2022

Posledná z prekliatych 18



Melanie sa viezla v súkromnom lietadle a mala chuť na seba vyliať dezinfekciu po tom, čo si musela vytrpieť na ostrove. Po krátkom pátraní sa dozvedela o geniálnom dekódovacom programe používanom tajnými službami, o ktorý mala záujem neznáma tretia strana.

pondělí 14. března 2022

Posledná z prekliatych 17

 



Amira nakoniec zjedla pokrm za cenu dvoch parížskych nájmov a bolo to najchutnejšie jedlo od smrti jej matky. Lucifer sedel pri nej a zdalo sa, že sa po jej priznaní uvoľnil. Amirino svedomie sa na chvíľu opýtalo, či to nepreháňa so svojimi názormi a porozumením Luciferovi, ale veľmi rýchlo prišla k záveru, že nie. 

středa 9. března 2022

Posledná z prekliatych 16

 



Instagramová hviezdička Melanie Mooreová, ktorá v živote dosiahla len to, že sa narodila do bohatej rodiny a začala sa pretŕčať pred médiami, zaparkovala svoj novučký Lexus pred nadrozmernou rezidenciou v Malibu a urobila si rýchle selfie. Dala si záležať, aby zachytila auto, stavbu a svoj bezchybný mejkap. Hneď sa o ňu podelila s fanúšikmi a pridala niekoľko hashtagov. Až potom vošla do klimatizovaného domu.

neděle 6. března 2022

Dnes pichnem do osieho hniezda

 



Obvykle sa vyhýbam politickým záležitostiam a ani sa k nim nevyjadrujem mimo fiktívneho deja poviedok, ale dnes poruším svoju zásadu pretože z môjho pohľadu bola prekročená veľmi vážna hranica.

pátek 4. března 2022

Posledná z prekliatych 15


Nasledujúce ráno Lucifer vstal prvý a potichu sa vytratil, aby nezobudil Amiru. Potreboval si usporiadať myšlienky, ale v kuchyni našiel sedieť Noemi. Na očiach mala tmavé okuliare a pred sebou na tanieri nakrájané ovocie, ktoré jej deň predtým pripravila Amira. Lucifer sa dovtípil že tie okuliare nosí len kvôli nemu a Amire – aby nevideli jej zničené tkanivo.