pondělí 30. října 2023

Démonova zlodejka 1

 

O niekoľko mesiacov neskôr, Filipíny...

 

Zúriaca búrka zahnala aj tých najodolnejších morských vlkov do prístavov. Na tmavej oblohe sa premávali hrozivé oblaky a hustý dážď znižoval viditeľnosť na menej než meter. Nikto nemohol vidieť sústredenú vládkyňu jesene Rebeccu vysoko nad morom, rozsievať chaos. A už obzvlášť nikto nemal šancu si všimnúť jej oči čierne ako uhoľ, znak jej posadnutia inou silou. Silou všetkého. Silou vesmíru samotného.

sobota 28. října 2023

Mám chuť vymazať celú Poslednú z prekliatych

 

 

Dnes možno prídem o priazeň niekoľkých z vás, ale po tom, čo som preplakala celé ráno počúvaním svedectiev a sledovaním záznamov, mi je to jedno.

středa 25. října 2023

Démonova zlodejka - Prológ

 


Nerin sa k hryzeniu nechtov neznížila už celé roky. Tentoraz však nervozita vyhrala a prsty jej takmer krvácali. Sedela schúlená v kresle pred množstvom monitorov, ktoré nezobrazovali čo chcela. Čo potrebovala. Čo všetci potrebovali.

úterý 24. října 2023

Démonova zlodejka (Nerin & Mammon)

 


Nerinin plán bol jednoduchý – prísť, ukradnúť, zmiznúť. Nikto jej však nepovedal pár základných vecí. Napríklad, že prebieha apokalypsa. Alebo že démon chamtivosti sa dal na cestu altruizmu a ona sa stala jeho najnovším projektom.

 

Mammon má rád svoj život v ústraní a nikdy si nemyslel, že nemá žena na pokraji smrti sa ho pokúsi okradnúť. Alebo že mu obráti svet naruby. A prepíše celú históriu nesmrteľných. A odhalí zradcu ich druhu. A pri tom všetkom sa nezľakne zlého, desivého démona z prvopočiatkov vesmíru. A zasiahne jeho otupené, osamelé srdce.

 

Ich nepriateľ však naďalej pokúša osud. Nerin má odpovede na dávno zabudnuté otázky, ale prečo mu naďalej klame? Prečo jej ľud okradol archdémona? Je ona tým dávnym nepriateľom? A záleží mu ešte na tom, keď len pri nej vie nájsť pokoj v duši? Existuje aj pre nich zlatá stredná cesta, alebo ich rozdelia morálne princípy?

 

Časy na Zemi sa menia. Život ľudí visí na vlásku a vojna na nebesiach naberá na obrátkach.


A samozrejme, Stefan s Vasilym sa tentokrát vyberú na dlhý výlet aj s atómovou bombou.

 


čtvrtek 19. října 2023

Rozpoltení - Epilóg

 


Cami stlmila svetlá v miestnosti a vkĺzla do postele k Ashovi. Démon si ju okamžite privinul k hrudi a prehodil cez nich ľahkú prikrývku. Spoločne hľadeli na hviezdy na oblohe za oknami a užívali si prítomnosť toho druhého.

„Nájdeme ho,“ uistil ju Ash, akoby vedel čítať jej myšlienky. „Jedného dňa. A zastavíme.“

sobota 14. října 2023

Rozpoltení 33

 

Asmodeus v poslednom čase zaznamenal, že sa Camael kamsi vytráca. Doprial jej všetok priestor, ktorý potrebovala, obzvlášť keď sa každú noc vrátila k nemu s úsmevom na tvári, ale cítil že ju čosi ťaží na srdci. Keď to po niekoľkých dňoch opatrne naznačil, Cami sa len smutne usmiala a vzala ho kamsi... do jaskýň?

pondělí 9. října 2023

Rozpoltení 32

 

Dni plynuli. Vasily sa zotavil a vrátil sa do Moskvy. Stefan si odskočil na krátku misiu, aby zistil kam utiekli muži z boja o dedinu a ochotne predal informácie Lilith, ktorá bola pripravená vytiahnuť do ďalšieho boja.

středa 4. října 2023

Rozpoltení 31

 


Ten večer strávili v Caminom pôvodnom bytíku v dedine. Aj keď mala pre seba celé luxusné mesto, toto miesto navždy zostane v jej srdci. Tu zažila prvé šťastné chvíle s Ashom, aj keď ani nevedela že to naňho podvedome toľké roky čakala. Jej srdce vedelo, čo myseľ zabudla.