pondělí 31. května 2021

Vykúpenie z temnoty 20



Kaden sa vypotácal z lietadla ako omámený a zazrel na nebesia. Prečo mu nikto nepovedal, že dostať sa z Wellingtonu do Londýna trvá tridsať hodín, zahŕňa tri prestupy a asi dvadsať turbulencií? Predsavzal si, že len čo sa vráti, začne trénovať premiestňovanie.

čtvrtek 27. května 2021

Vykúpenie z temnoty 19

 


Upozornenie na citlivú tému: táto kapitola obsahuje tematiku umelého prerušenia tehotenstva. Za žiadnych okolností neodráža skutočné biologické procesy ľudského tela a všetko čo je tu napísané je vymyslené a prispôsobené fikcii svetu nesmrteľných.

pondělí 24. května 2021

Vykúpenie z temnoty 18

 



 

Opal nebola práve fanúšikom oficiálnych dvorných párty, ale pozvanie od najvyšších kráľovien, obzvlášť Rebeccy, sa neodmieta. Aj keď sa čo najviac snažila držať mimo politického diania a žiť si svoj život, jej jedinečné postavenie a pôvod to nie vždy dovoľovali. 

čtvrtek 20. května 2021

Vykúpenie z temnoty 17

 



Kaden sa sípavo nadýchol a pohľad mu pristál na jazvách krášliacich Ninjovu tvár. Ticho okolo nich len zhustlo. Obaja na seba hľadeli, neschopní rozhodnúť sa, čo ďalej. Bol to Kaden, komu po lícach ako prvému stiekli slzy. Rozplakal sa a Ninja ho z absolútneho zúfalstva objal. „No tak, šššš. Nie je to tvoja bolesť. Nie je to tvoj osud.“

pondělí 17. května 2021

Vykúpenie z temnoty 16

 



Ninja čakal na Carys pri dverách jej bytu po tom, čo odviezla Kadena do školy. Mohol sa premiestniť aj priamo dovnútra, ale zatiaľ ešte nemá samovražedné sklony. Veľmi dobre vedel, že v ňom má toľko ochranných kúziel a pascí, že by to položilo menšiu armádu. Preto trpezlivo čakal, opretý o stenu. Snažil sa netváriť, že má postranné plány.

čtvrtek 13. května 2021

Vykúpenie z temnoty 15

 




Aj keď to vyznie neuveriteľne, Opal mala svojho času relatívne bezstarostný život. Napríklad keď oslavovala dvadsiate narodeniny. Vtedy ju banda kamarátok vytiahla do nočného klubu, čo na jej zozname pôžitkov bolo niekde medzi bojovaním s aligátorom a prednáške o včeličkách a nechcenom tehotenstve od jej rodičov.

pondělí 10. května 2021

Vykúpenie z temnoty 14

 


Horskú chatu uprostred ničoho si dal postaviť ešte v osemnástom storočí s úmyslom absolútnej samoty. Terén naokolo bol prakticky neschodný pre smrteľníka a počasie trestalo túto časť hory väčšinu roka.

čtvrtek 6. května 2021

Vykúpenie z temnoty 13

 



Angelica sa usmiala na vrátnika v budove záznamov. Každý nesmrteľný a aj človek tu má svoju zložku, fyzickú zložku. Netreba dodávať, že budova má rozmery Lichtenštajnska. A zložky sú zoradené abecedne. S nechuťou si naštudovala mapu, nastúpila do niekoľkých výťahov a po dvadsiatich minútach sa ocitla v správnom krídle a na správnom poschodí. Skrine so šuflíkmi lemovali chodby aj miestnosti do výšky dvoch metrov a v pravidelných rozostupoch boli pripravené rebríky.

středa 5. května 2021

Svetlo na konci tunela!

 





Zdravíčko všetkým!

Dnes príspevok na trochu vážnejšiu tému (plus pár vtípkov aby sme nedostali depresiu). Obvykle sa k dianiu okolo nás nevyjadrujem v snahe udržať blog neutrálny, ale urobíme malú výnimku.

 

pondělí 3. května 2021

Vykúpenie z temnoty 12

 



Carys si vyzdvihla Kadena pred školou, kde už čakal s obrovskou medailou a úsmevom na tvári.

Jej malý génius.

Láskyplne ho objala a vzala ho na zmrzlinu, čo sa stalo ich tradíciou po každej vyhranej súťaži. Niežeby niekedy nejakú prehral. Tentoraz mal ale okrem radostného pohľadu v tvári aj miernu obavu. Carys sa to nepáčilo.