sobota 27. června 2020

Znovuzrodená temnota 15





Kalli sa cítila ako pubertiačka zo zlého amerického filmu. S Alaricom sa stratení v bozkoch dopotácali do tichej čitárne s pohodlnými sedačkami. Strhala z neho košeľu a dlaňami si vychutnávala pevné svaly na jeho hrudi.

středa 24. června 2020

Znovuzrodená temnota 14






Bariéra vydržala dva dni, nie tri. Kalli musela vydať otrokom príkaz, aby začali páliť zo sonických zbraní, než správne nastavia svetlá. So súrodencami pracovali bez prestania, montovali reflektory, prepájali káble a počítali uhly, aby náhodou Juliusovi cestu príhodne neosvetlili.

Večer tretieho dňa zistili, že zničili sedem lodí a tie sa začali znovu vynárať spod hladiny. Ich posádka nemala ani škrabanec.

sobota 20. června 2020

Znovuzrodená temnota 13





Kalli v tú noc nespala. Behala od panelu k panelu, od senzoru k senzoru. Sotva stihla s bledým Alaricom prehodiť dve slová. Ráno už mali vizuál a hneď pochopila, prečo sa jej tie lode zdali podozrivé.

středa 17. června 2020

Znovuzrodená temnota 12



Alaric sa s trhnutím prebudil a zistil, že Kalli vedľa neho nie je a hlava sa mu ide rozletieť. Zvládol sa dopotácať do kúpeľne a oprieť sa o zdroj tečúcej vody pod zrkadlom. Keď sa doň pozrel, na chvíľu nespoznal sám seba.

Alaric.

Nikias.

Naozaj môže byť oboje? Ako? Kedy? Prečo?

sobota 13. června 2020

Znovuzrodená temnota 11



Tak holky, je to tu. S hlbokým zármutkom oznamujem, že môj počítač naposledy vydýchol (a potom som ho ešte zmlátila). To bohužiaľ znamená, že nemám prístup k súborom. Zálohu som si síce spravila, ale na pevný disk. Môj jediný prístup k blogu je len cez mobil, čo je zúfalé samo o sebe, lebo aj tá mašinka je ešte z doby bronzovej. 
Napriek tomu som v ňom našla rozkúskované časti poviedky, ibaže bez korekcie. Ospraveldlňte teda chybičky a preklepy. Sľubujem, že všetko napravím, len čo mi zelený mimozemšťan prinesie nový počítač (pravdepodobne výmenou za moju obličku). Tiež prosím nejako strpte formátovanie, ktoré na mobile nejde upraviť ako to bežne robievam. Snáď sa mi čím skôr podarí dostať všetko do normálu :-(

středa 10. června 2020

Znovuzrodená temnota 10




Kalli sa ráno zobudila na opatrný dotyk na stehnách. Prižmúrila oči a nadvihla sa na lakťoch. Alaric kľačal pri jej nohách a mokrou látkou jej zmýval krvavé škvrny z pokožky.

Očervenela ako paprika a vytrhla sa mu.

„Len pokojne,“ zasmial sa dobromyseľne. „Som boh liečiteľstva. Už som videl viac krvi.“

sobota 6. června 2020

Znovuzrodená temnota 9




Kalli spokojne ležala na Alaricovej hrudi, vychutnávajúc si tlkot jeho srdca a hrejivé teplo, ktoré z neho sálalo. Podvedome jej hladil hebké vlasy a nepadlo medzi nimi ani slovo. Ani jeden to nepriznal nahlas, ale báli sa, že rozhovor by mohol niečo pokaziť. Predsa len nie sú práve trénovaní v normálnej konverzácii. Nie tohto druhu. Ani len Aislin nemohla dodať skúsenosť.

středa 3. června 2020

Znovuzrodená temnota 8




O dva dni neskôr si Kalli konečne zložila obväzy a šla sa vykúpať do rieky. Z nájdených látok si vytvorila nové šaty a len čo zo seba zmyla všetku špinu a zaschnutú krv, začala sa cítiť lepšie. Teda vzhľadom k situácii.

Alaric sedel pri ohni na brehu a opekal dve ryby. Hoci našli aj nejaké zakonzervované semená, nemajú dosť času na sadenie a pestovanie. Tak dlho sa nemienia zdržať.