sobota 30. května 2020

Znovuzrodená temnota 7




Prebrali sa o nejaký čas, ktorý ani nedokázali určiť. Rozhodne sú však pridlho bez jedla a ozvali sa aj iné naliehavé potreby. Našťastie našli niekoľko výklenkov, kde mali súkromie na najnutnejšie záležitosti.

Hladné žalúdky však nemali čím uspokojiť. Spoločne sa posadili k okraju zrázu a pokúšali sa dohliadnuť na spodok, ale videli len čierňavu a nechceli obetovať svetlo, aby ho zhodili.

středa 27. května 2020

Znovuzrodená temnota 6




Alaric sa napriek hučaniu v hlave prinútil prebrať a zistiť, prečo pri sebe cíti teplé, poddajné telo. Mierne sebou trhol, keď objavil Kalli odpočívať po jeho boku. Oči mala otvorené a pozorovala ho.

„Mal si ma zabiť,“ boli jej prvé slová.

Mal. Bohovia, prečo to len neurobil? Prečo riskoval vlastnú smrť a uzdravil ju, keď sám potreboval sily?

sobota 23. května 2020

Znovuzrodená temnota 5



Alaricovi trvalo niekoľko mesiacov obnoviť svoje sily, predovšetkým počty otrokov. Jeho moc stále kolísala, čo robí od prebudenia. Aj keď sa to snažil nedať najavo, frustrovalo ho to. Proti Kalli potrebuje byť pri plnej sile, inak ju nikdy neporazí. Tá ženská je až príliš dobrá bojovníčka.

středa 20. května 2020

Znovuzrodená temnota 4




Alarica prebudilo dunenie. Podivné dunenie. Otvoril oči a našiel sa ležať na chladnej zemi, obklopený svojimi dvoma súrodencami, zviazanými a so zapchatými ústami. A v diaľke...

Klesla mu sánka.

Pevnosť Islenia sa rúcala. Priesmyk sa stal neprechodným. Ruiny na niekoľkých miestach horeli, ale nezdalo sa, že by sa oheň rozširoval.

Kontrolovaná explózia.

Kalli!

sobota 16. května 2020

Znovuzrodená temnota 3





Alaric zamyslene pozoroval pevnosť Islenia, jednu z bývalých upírskych dŕžav. Nebola veľká, ale to neuberalo na jej význame. Tvorí vstupnú bránu do celej oblasti husto zastavanej vyspelými budovami. Okolo nej sa týčili nepríjemne ostré skaliská postupujúce do hôr, cez ktoré prejsť je takmer nemožné. Preto nesmie dovoliť, aby Isleniu obsadili nepriatelia. Ich moc by príliš vzrástla.

středa 13. května 2020

Znovuzrodená temnota 2






Aislin otvorila oči. Celkom pozitívne na niekoho mŕtveho, všakže? Sama si blahoželala.

Zažmurkala, len aby sa uistila, že to dokáže.

Skvelé! Už len zvyšok tela. Pootočila hlavou do strany a uvidela zvláštnu miestnosť s bielymi zdobenými stenami.

sobota 9. května 2020

Znovuzrodená temnota 1




Aislinin stav sa zhoršoval postupne. Nenápadne. A presne to je najhoršie. Sotva badateľné príznaky nikoho neznepokojili, až kým sa nezhoršili a vtedy už bolo neskoro. Kto by bol tušil, že malé nepohodlie a bolesť svalov v puberte nakoniec povedú k bolestivej smrti?

čtvrtek 7. května 2020

Znovuzrodená temnota - Prológ




Pred dvadsiatimi rokmi, Atény, Grécko...

Mala to byť dovolenka. Prázdniny. Jej prvý výlet mimo Veľkej Británie.
Salvator ju nadšene sprevádzal prastarými pamiatkami spolu s miestnym kráľom upírov, zatiaľ čo ich strážila najužšia ochranka.
Až kým sa tri dni po ich príchode nestratil člen výpravy.

pátek 1. května 2020

Zlomená temnota - Epilóg




O mesiac neskôr, Verona...

Ray mal zvláštny pocit. Akoby... sa niečo chystalo. A nebude sa mu to páčiť. Od rána sa mu vyhýbala celá upírska rodina a Abigail zmizla hneď po rannom sexe. Nedostavila sa ani na obednú rýchlovku, čo ho hneď znepokojilo. Ešte aj Noel zrušil ich tréning.
Podvečer už bol taký nesvoj, že zašiel do zbrojnice a pre istotu sa vybavil niekoľkými dýkami. Jeden nikdy nevie.

Zlomená temnota 29




Nevydýchli si ďalšie dva dni. Po politických vysvetleniach existencie Gardy a jej právomocí, sa museli vysporiadať s inkvizítormi. Oddelili ľudí od unesených Gardistov a s každou skupinkou si poradili inak. Každý sa dozvedel o záznamoch, dokonca dostali vlastné, aby poznali svoju minulosť. Ľudských inkvizítorov si vzali na starosť upíri. Vysvetlili im situáciu, vrátane exkomunikácie Corviho a činov Vatikánu. Inkvizícia skončila. Deti dostali možnosť byť pod ochranou upírov, dokončiť školu a mať normálne detstvo, alebo odmietnuť všetko čo sa udialo a odkráčať. Dospelým bola takisto navrhnutá ochrana, vysokoškolské štúdium alebo práca, než sa postavia na nohy a rozhodnú, čo so životom. Alebo tiež odkráčajú. Ak tak urobia, nikde nenájdu oporu ďalších inkvizítorov. Môžu žiť so svojou nenávisťou, ale bez prostriedkov sa viac nezorganizujú.