čtvrtek 19. prosince 2019

Temné puto 4



Súčasnosť, Londýn, Salvatorovo sídlo, dve hodiny ráno...

Erin si trela stuhnutý krk po včerajšom kŕmení a druhou rukou do seba pchala čipsy. V kuchyni bola sama, lebo služobníctvo spalo a upíri sa zavreli v izbách alebo mali hliadky.

Temné puto 3








Pred dvoma rokmi...

„Salvator Anglický je kráľom najliberálnejšieho zoskupenia upírov,“ hovorila Carys, tajomný anjel najvyšších oddelení, zatiaľ čo sa prechádzala popred Evie a Lukasa, ktorí boli práve povýšení a oficiálne dohliadali na magické bytosti v Európe.
„Dlho nebude,“ poznamenala Evie zachmúrene. „Erin mu zväzuje ruky.“

Temné puto 2








Dva roky po uhryznutí, Londýn

Erin stála pred zrkadlom v hale a nanášala si lesk na pery. Hodnotila svoj výzor. Za tie dva roky sa v mnohom zmenila. Dospela. Možno až príliš skoro.
Keď ju Salvator k sebe priviedol, ani len netušila, koľko slobody nájde na tomto mieste. Dostala izbu, kde ju nikto nekontroloval, nebral jej čokoľvek, čo vyzeralo príliš honosne alebo pohodlne. Mohla jesť koľko chcela a kedy chcela. Žiadne hladovanie počas niekoľkých dní v týždni. A začala chodiť do bežnej, nie cirkevnej školy. Mohla sa maľovať a dokonca mala mobil a počítač s internetom.

Temné puto 1








Pred trinástimi rokmi, deň po boji...

Erin vyšla zo sprchy a vypustila ďalšiu spŕšku nadávok. Včerajšia akcia dopadla katastrofálne. Celá jej skupina je na polícii a ona má na čele modrinu ako svet. Minula takmer celý svoj mejkap, aby to zakryla.
„Debilný upír.“ Hodila na seba oblečenie. Jej rodičia našťastie nie sú doma. Šli na pár dní za príbuznými na sever a ju nechali samu, aby nevynechala školu. Netušili, že odišla až do Bristolu kvôli boju.

Temné puto - Prológ








Pred trinástimi rokmi, Bristol, Veľká Británia...

Salvator odhodil prázdnu pištoľ a ľutoval, že si nevzal viac zásobníkov. Teraz mu zostala len dýka a pol tucta lovcov naokolo. Je skutočne ťažké bojovať proti niekomu, koho nechcete zabiť, ale kto má veľký záujem zabiť vás.

Utajená temnota - Epilóg








O mesiac neskôr, Verona, Taliansko...

„Budú ťa zbožňovať, uvidíš. Aj Casey,“ opakoval Will asi stý raz.
Jasmine bola napriek tomu nervózna. Stáli pred dverami do trónnej siene najvyššieho dvora, kam prišli na Justinovo pozvanie. Bolo načase informovať veľkráľov o novom spojenectve.

Utajená temnota 22






Brianovi trvalo pár dní, kým nabral dosť nervov, aby sa vrátil na miesto, kde ho tak podlo oklamala tá mizerná bosorka.
S kamennou tvárou otvoril dvere svojho bytu v Belgicku a ani brvou nemihol pri pohľade na tú spúšť.
Čakali naňho porozbíjané lampy, zničený nábytok, povytrhávané skrinky. To všetko urobil sám. Od zúrivosti. Nedokázal pochopiť vlastnú hlúposť. Ako jej mohol tak uveriť? A nevidieť, že ním len manipuluje?

Utajená temnota 21








Casey sedela za stolom v jedálni upírov, podpierala si bradu a už druhú hodinu počúvala svoju drahú, milujúcu matku hádať sa s Willom vedľa v obývačke.
„Nemáš právo ma tu držať, som zdravá a pohľad na tvoj ksicht mi nerobí dobre!“
„Stále vyzeráš ako mŕtvola, nikam nejdeš! Môžeš byť rada, že som ti dovolil odísť z ošetrovne!“

Utajená temnota 20








Jasmine si spomínala na hlasy... veľa hlasov. A bolesť.
Slabosť.
Škrekot tých príšer.
Slová.
Prosby.
Opatrné dotyky.
Sladké bezvedomie.
Preberala sa na pár sekúnd a zase odpadávala. Zaznamenala, že je na ošetrovni u upírov. Že ju zachránili.

Utajená temnota 19








Postupovali pomaly a vyhýbali sa obyvateľom hradu. Všetkých nanajvýš znepokojilo, koľko démonov sa tu nachádza. Julius si vybudoval slušnú armádu.
Po mnohých hodinách našli nenápadné točité schodisko, ktoré viedlo hlboko do podzemia. Tam našli rady ciel a na ich konci niekoľko zamknutých samostatných miestností.

Utajená temnota 18









Jasmine sa pomaly preberala. Všetko ju bolelo. Končatiny jej stále tŕpli, srdce splašene bilo a bola neuveriteľne smädná. Oblečenie mala suché, takže bola v bezvedomí celkom dlho.
Ležala na niečom tvrdom a nepohodlnom. Nohy vystreté, ruky po bokoch. Chcela nimi pohnúť, ale zistila, že nemôže.

Utajená temnota 17








Jasmine si myslela, že byť na úteku v dvadsiatom prvom storočí bude väčšia sranda ako v osemnástom.
Nebola.
Napriek modernej dobe, technológie boli proti nej. Will dokázal vystopovať všetky jej kreditky. Jej doklady, keď sa niekde ubytovala. Dokonca aj kamery zvládal hacknúť, aby ju našiel podľa čŕt tváre.

Utajená temnota 16









Zoe nenávidela spánok. Prinášal nočné mory, ktorým nebola schopná čeliť. A bolesť. Živú, dávnu bolesť. Bola by radšej, keby ju Jasmine natiahla na škripec a nechala ju tam.
Zmietala sa na zemi, zatiaľ čo ako prvý vstal Will a pokúšal sa ju prebrať. Jemne ňou zatriasol.

Utajená temnota 15









O dva týždne neskôr, Londýn

Jasmine zobudil krik rozliehajúci sa domom. Chvíľu sa zmätene obzerala, kým si uvedomila, že je v Salvatorovom sídle. Trávila v ňom väčšinu času odkedy sa vrátili z Francúzska.
Jej tety sa ešte nevrátili z Lausanne, ale aspoň boli v kontakte. Jasmine im povedala o svojom pláne a ony sa rozhodli nevrátiť sa, kým nebude Casey v bezpečí. A tá stále oxidovala u Briana.

Utajená temnota 14









Brian popíjal čierny čaj vo svojom luxusnom byte v Montpellieri. Normálne by sa nezdržiaval tak blízko nepriateľov, ale Will a tá malá bosorka ho chceli prilákať k sebe a on sa už tri dni rozhodoval, či na výzvu odpovedať.
Vedel, o čo im ide. Chcú dýku. Určite už vedia, že valkýry zaútočia na nich a nie na neho. On je len osoba v pozadí.

Utajená temnota 13









Jasmine uprostred noci otvorila oči. Prebudil ju zvláštny pocit. Pozrela na pokojne spiaceho Willa a usmiala sa. Jej Viking teda má výdrž. Len čo sa trochu zotavila, pustil sa do druhého kola. A to trvalo celé mučivé hodiny, kým si povedal, že Jasmine má konečne nárok na orgazmus alebo tri.

Utajená temnota 12








Will sám neveril, že to urobil. Nasadil Jasmine, jeho sladkej Jasmine, obojok. Otrocký obojok! Ale tak ho vytočila! Desila ho jej sila a hlavne hrozba, o ktorej sa dozvedel.

Utajená temnota 11









Will oduto pozeral na dve ženy, ktoré ho pripútali o tvrdú stoličku v akejsi podzemnej kobke a uštedrili mu pár zaúch. Neustále sa pýtali na nejakú dýku, označovali ho za zlodeja a chceli z neho vymámiť umiestnenie niečoho, čomu nerozumel.
Keď prišli na to, že im nič nepovie, rozhodli sa pristúpiť k radikálnejším metódam a totiž k mučeniu.

středa 18. prosince 2019

Utajená temnota 10









Jasmine sa nepokojne prechádzala po Willovej izbe a mala zajačie úmysly. Carysine slová ju vydesili.
Salvator príliš riskuje, keď ju chce chrániť. Zvládali to doteraz a bez pomoci. Ibaže nikdy nemali nepriateľa ako Brian. Teraz stojí práve ona uprostred vojny, ktorá sa jej netýka.

Utajená temnota 9









Kým Jason podával Salvatorovi podrobnú správu, Will odviedol Jasmine do bezpečia svojej izby. Keď už opadol strach a hrôza z posledných udalostí, dovolil si utriediť vlastné emócie.
Tá malá potvora! Nahnala mu taký strach a po celý čas bola mocnejšia než celé kráľovstvo dohromady!

Utajená temnota 8









Bol to masaker. Nebolo ako utiecť, ani kam bez toho, aby ich masa upírov dohonila. Jasmininých šesť ochrancov sa zhŕklo na jedno miesto. Nechá ich takto umrieť? Až tak veľmi jej ide o zachovanie tajomstva? Aj za cenu smrti iných?
„Dostaňte odtiaľto Jasmine!“ štekol Will. „Ihneď.“

Utajená temnota 7









Will bez zaklopania vošiel do svojej izby, ktorú obývala Jasmine. Bola takmer polnoc a jemu práve odbili štyri hodiny ako snajperovi. Bol naštvaný a bál sa o Jasmine.
Tma v izbe mu neprekážala, jeho zrak mu umožnil perfektne rozoznávať tvary. Našiel ju spať uprostred postele, napoly prikrytú. Na sebe mala jeho tričko, ktoré sa jej vyhrnulo takmer na prsia.

Utajená temnota 6








Will sa vrátil dolu, kde niekto neustále strážil pri oknách. Salvator konečne hlásil, že všetci sú v bezpečí paláca alebo iných domov a snajperi si už nemusia dávať pozor. Nad ránom sa má vrátiť Zoe s Oliverom a Javier s Jasonom sa ponevierali po paláci.

Utajená temnota 5









Salvator sa k nim otočil od okna len čo vošli a zavreli za sebou dvere. Nemal na sebe svoj tradičný oblek, v ktorom ho vídavala v práci, ale čierne nohavice a rovnako čierny rolák. Blond vlasy mal rozpustené a tak nejako skutočne budil dojem kráľa.

Utajená temnota 4









Jasmine nikdy nezaspala. Látka na ňu ani neúčinkovala. Keď Will odišiel, napočítala do sto a otvorila oči. Bola v prázdnej cele s bielymi stenami a jednou zamrežovanou. Uistila sa, že ju nesníma žiadna kamera, a posadila sa.
Toto je zlé, toto je veľmi zlé. Prešla k mrežiam. Nikde nevidela zámku, takže ich musí otvárať mechanizmus na stene. „Do horúcich pekiel!“ Udrela do steny. Počula všetko. Upíri. Vlkolaci. Celá sa triasla. Ak sa z tohto dostane živá, kúpi si vibrátor a nikdy viac nepozrie na chlapa, čo aký bude jej život dlhý!

Utajená temnota 3



Jasmine mala žalúdok ako na vode. Kráčala chodbou, tak ako miliónkrát predtým, ale tentoraz sa cítila ako v brlohu mafiánov. Musí nejako zistiť, či Salvator a Will skutočne kupujú zbrane. Pretože si bola sakramentsky istá, že bez špeciálneho povolenia je to zakázané.
Po zvyšok dňa sa už nevedela sústrediť. K Willovi ani nezašla na tradičný rozhovor a nedoniesla mu ani druhú kávu. Radšej sa vyhovorila, že musí ísť do skladu alebo na recepciu, aby sa mu vyhla.

Utajená temnota 2








Jasmine unavene vošla do trojposchodového domu postaveného pred niekoľkými storočiami. Jej tety obľubujú všetko staré. Ich nábytok bol replikou historických kusov a celý ich domov pôsobil viktoriánskym dojmom. Mali ho zladený do červených a čiernych farieb.

Utajená temnota 1








Súčasnosť, Londýn...

Will sa oprel o svoju stoličku v nadnárodnej firme, ktorú riadil, a zahľadel sa von z okna. Mesto obklopovala hustá hmla a pršalo. Zase. Sklenená stena na sebe niesla šmuhy po špinavom daždi.
Vzdychol, stlačil ovládač a stenu zastreli ťažké čierne závesy. Otočil sa a jeho šedomodrý pohľad sa stretol s Oliverovým. Muž pred ním si rozstrapatil svetlé vlasy a podával mu zložku s papiermi. 

Utajená temnota - Prológ








Pred dvestopäťdesiatimi rokmi...

Päť na smrť vyčerpaných žien sa krčilo okolo malého ohníka hlboko v lesoch chladného Dánska. Šiesta ležala na potrhanej prikrývke a plytko dýchala. Nemala ani šestnásť rokov a jej krehké telo bojovalo s nedostatkom výživy a chladom. 

Temné prebudenie - Epilóg









O mesiac neskôr...

„Rose, o týždeň ťa s Kamalom pozývame k nám na večeru. Konečne by ste sa mali zoznámiť,“ hovorila Cari do mobilu, ale jej slová zaznamenával len sestrin odkazovač. Práve odišli z domu jej rodičov. 

Temné prebudenie 25




Cari otvorila oči a hneď sa zamračila. Tie dve ju skutočne nadrogovali?
Bola prekvapená, že sa vôbec necíti otupene. Vlastne jej bolo výborne. Posadila sa, pripravená ublížiť prvej osobe, ktorú uvidí. Ibaže nikoho nevidela. Bola v Aislininej ordinácii. Sama.
Odkopla prikrývku a svoje čižmy našla na zemi. Obula sa s úmyslom vypadnúť čím skôr, ale dvere sa otvorili a zjavila sa v nich Aislin.

Temné prebudenie 24








Keď sa zobudila, pri jej posteli stála podivne mladá doktorka v bielom plášti s vlasmi farby medi a hrdze a čítala jej kartu.
Cari sa nadvihla, aby dala najavo, že je hore.
Lekárka sa usmiala a odložila záznam. „Dobré ráno, slečna Bloomová. Ako sa cítite?“ Posadila sa na posteľ.
„Už mi bolo lepšie,“ priznala.
„Pochopiteľne. Vaše oblečenie bolo zničené, máte komu zavolať, aby vám priniesol nové?“

Temné prebudenie 23








Zoe si s Oliverom vymenila nechápavý pohľad, potom obom naraz docvaklo. Naraz rozrazili dvere ordinácie. „Kamal, čo si to urobil?“ oborila sa naňho. Keď ho uvidela takého natešeného, nepotrebovala odpoveď. Cari ho určite uvidela a pomyslela si, že je rád, že sa jej zbavil.

Temné prebudenie 22









Kamal pohládzal spiacu Carolinu po vlasoch a vychutnával si pocit, ako mu leží na hrudi. Neodolal spokojnému úsmevu. Počas dňa ju poriadne unavil. Sotva sa dokázala zdvihnúť, aby sa navečerali a potom zaspala ako mŕtva.
Sám sa čudoval, že odrazu mu stačí jediná žena. Doteraz žiadna nezvládla jeho neukojiteľné libido. Carolina vyzerala, že ak by sa pri tom nemusela namáhať, dala by si ešte dve kolá.

Temné prebudenie 21








Aislin pracovala aj hlboko v noci, odmietala nechať Cari umrieť. Sedela nad mikroskopmi a na stenu sa jej premietali dve vzorky.
Unavene si pretrela oči a zaklonila hlavu. Cariina krv bola otrávená, to je fakt. Ale nešlo len o to. V krvi mala mágiu, jedy, zvyšky endorfínov a niekde medzi tým je aj stopa jej spojenia s Kamalom. Cez všetok ten bordel sotva videla. Nešlo už o ľudskú krv.

Temné prebudenie 20









Cari si zopla vlasy, obliekla plášť a vrátila sa k artefaktom. Neustále jej prichádzali nové. Každý chcel využiť jej dlhší pobyt v Londýne a posielal jej predmety na overenie. V podstate pracovala pre tri múzeá a niekoľko bohatých ľudí. Občas svoju prácu nenávidela. Radšej sa hrabala v zemi a zaraďovanie nechala na študentov.

Temné prebudenie 19








Carolina zastonala, keď zazvonil budík a naslepo po ňom šmátrala. O dve sekundy neskôr zrevala šokom, pretože namiesto budíka jej dlaň narazila na niečo ostré. Otvorila oči a zistila, že o budík je prilepený obrovský kaktus.
Kamal sa zachechtal.
„Oh, ty jeden!“ Prevalila sa naňho a neušla jej jeho ranná erekcia. Pokúsila sa ho udrieť, ale on vzal jej poranenú dlaň a pobozkal ju, aby zahnal bolesť.

Temné prebudenie 18








Aislin im ošetrila rany, obviazala Caroline zápästie jednej a predlaktie druhej ruky a keďže jej nemohla dať lieky proti bolesti, pichla jej len slabú injekciu na lokálne znecitlivenie.
Salvator ich nepustil do domu, kým nebude bezpečný, a dal im pripraviť izbu u seba v sídle.
Carolina bola na smrť vyčerpaná hlavne bolesťou a zaspala ešte skôr, než Aislin pustila Kamala z ordinácie.

Temné prebudenie 17








Kamal prišiel domov v horšom stave, ako keď sa opil. Sotva sa potácal, omráčený Carolininými slovami. Vysal z nej vôľu žiť. Vôľu žiť. Vôľu, ktorá ho zachránila počas horúcich slnečných dní, keď sa nemal ako kŕmiť, počas krutých bojov za vlastnú rasu a život, dokonca aj počas zrady jeho najbližších, jeho vlastného brata.

Temné prebudenie 16








Carolina nedokázala obsedieť. Akoby mala v sebe priveľa energie. Každú polhodinu musela vstať, prejsť sa a napiť. Neustále mala chuť behať, skákať, niečo robiť. Čo bolo zúfalé vzhľadom na jej prácu. Takmer rozbila tri vázy a niekoľko vitrín s krehkými papyrusmi.
„Ahoj Cari, je ti niečo?“ zaujímala sa Isobel, keď popoludní prišla.

Temné prebudenie 15








Nedokázala ísť do práce. Neustále myslela na Kamalove opilecké reči a slová jeho priateľov. Ten chlap potrebuje psychiatra, to je jasné. Ale pochybovala, že je na tomto svete sila, ktorá by ho k nemu dostala.
Zatiahla mu závesy a na nočný stolík mu položila pohár vody. Po dlhšom uvažovaní mu k posteli dala aj kôš na vracanie.

Temné prebudenie 14









Carolina bola už zase vytočená. Ako mohol povedať takú hroznú vec po tom, čo spolu robili? V jednej chvíli bol milý a nežný a hneď na to odporný ako vždy. Tajne dúfala, že keď si stanovia takýto mier, postupne sa jeho prístup zmení.
Nebola snáď dosť ústretová? Sakra, robila s ním to, čo ešte so žiadnym mužom a teraz sa kvôli tomu cíti ako lacná štetka.

Temné prebudenie 13









Cari sedela v kuchyni, keď sa vrátil. Bola nervózna a chúlila sa na stoličke. Pred sebou mala polovicu objednanej pizze, ktorú mu nechala.
Premeral si ju a nozdry mu naplnil pach strachu. „Stalo sa niečo?“
Zdvihla pohľad. „Nie.“
Posadil sa. V krátkom bielom župane vyzerala neuveriteľne krehko. „Tak prečo z teba ide strach?“ Nepriateľsky pozrel na pizzu. Bál sa zahryznúť.

Temné prebudenie 12








Kamal bol ráno ešte stále plný zúrivosti a hlavne v ňom pretrvával šok nad Carolininým činom. Ona sa odvážila... ona sa normálne odvážila ísť proti nemu. Možno pred ním utekala, ale jej vzrušenie v momente, keď ju chytil, bolo neklamné. Tá ženská je neskrotná a nebojácna.

pátek 13. prosince 2019

Temné prebudenie 11




Cari spala mizerne. Po celý čas ju v snoch prenasledovali tie temné oči a ráno sa zobudila ubolená, nevyspatá a, čo bolo najhoršie, vzrušená. Musela si dať dlhú studenú sprchu, aby mohla premýšľať.
Keď vyšla z kúpeľne zabalená v osuške, na svojej novej posteli našla sedieť červenovlasú ženu v obtiahnutých šatách krvavej farby. Očividne na ňu čakala, lebo sa usmiala a vstala. „Ahoj. Ty budeš Carolina. Ja som Erin.“ Podala jej ruku.

pátek 6. prosince 2019

Temné prebudenie 10






Cari sedela v Aislininej ordinácii na vysokom stole a chúlila sa do klbka. Mladá lekárka jej práve vzala krv, aby zistila, či je v požívateľnom stave. Už dostala aj zoznam vecí, ktoré nikdy viac nesmie piť a brať. Lieky vypadli úplne, Aislin jej dala len výživové doplnky na železo a tvorbu krvi. Kávu má obmedzenú na raz denne a energy drinky jej škrtla úplne.

Temné prebudenie 9







Carolina sa taxíkom odviezla do luxusnej štvrte Londýna, kde má jej kamarátka Winter jeden zo svojich bytov. Nestávalo sa často, že by sa tu zdržala dlhšie než týždeň. Pokiaľ vie, Winter býva kdesi na severe, aj keď jej odmieta povedať kde presne.
Vrátnik ju už očakával a poslal ju súkromným výťahom na najvyššie poschodie. Carolina sa mentálne pripravila na Winterin byt. Niežeby mala niečo proti jej vkusu, ale prezývka Ľadová kráľovná jej sedí.