sobota 28. března 2020

Zlomená temnota 17





Ray sa krátkej záverečnej porady so zachránenými nezúčastnil. Abby so Zoe vymysleli príbeh, v ktorom dostatočne zdôvodnia ich oslobodenie a vynechajú princeznú z celého diania. Zoe sa s ňou rozlúčila objatím a vetou, aby bola silná. Potom Garda zmizla za stromami lesa, aby sa dostali k pristaveným helikoptéram tri kilometre odtiaľ.

pátek 27. března 2020

Zlomená temnota 16




„Bosorka sa ho drží ako kliešť,“ oznámil jej Nasir, keď na čistinke postavili niekoľko provizórnych stanov pre zranených a zachránených. Briana chceli oddeliť od ostatných, ale Casey ho bránila ako levica a nemali inú možnosť, než ich dať do stanu spoločne, a ten strážilo pol tucta Gardistov. Brian je nebezpečný. Nie ako Julius, ale stále je to zradca a vrah.

Zlomená temnota 15




Keď spolu o tri dni trénovali, tentoraz bez zbraní, Abby stále cítila zvláštny nepokoj nad tým, že hoci túži po Rayových dotykoch, dokonca ho necháva vyhrávať, aby ich cítila na odhalenej pokožke, nedokáže sa upokojiť, keď sa do hry dostanú pohlavné orgány.
Čoho sa bojí?
Vždy mu ho môže zlomiť. Ani to nechce veľa sily.

čtvrtek 26. března 2020

Zlomená temnota 14




Abigail zastonala, šokovaná. Rayove pery boli teplé a pevné, pomaly ju hladili na jej vlastných a ona... necítila odpor. Ani strach.
Len čosi neskutočne podivné, čo sa rozšírilo od srdca cez žalúdok až kamsi nižšie. Telo, ku ktorému bola pritisnutá, ju celú zahrievalo, volalo k sebe. Jej svaly sa odmietli brániť a uvoľnili sa, dlane odrazu na Rayovej hrudi.

Zlomená temnota 13




Abby uvidela Raya až po západe slnka, keď za ňou Leah prišla, aby ju pozvala na spoločnú večeru. Nadšene súhlasila a nechala sa odviesť na strešnú terasu, kde sa zhromaždili desiatky Gardistov – mužov aj žien. Stoly boli postavené do štvorca a prehýbali sa pod záplavou jedla.

středa 25. března 2020

Zlomená temnota 12




Len čo prešli niekoľko stoviek metrov od úkrytu, obkľúčili ich desiatky mužov aj žien. Mor im mávol rukou, aby sklonili zbrane. „Je to v poriadku. Nikto nebol zranený.“
Všetky oči sa upreli na Abby, akoby bola krehká porcelánová bábika.

Zlomená temnota 11




Ray podvedome urobil krok dozadu. V panike skákal pohľadom z jedného nesmrteľného na druhého a tretieho, ale ani jeden z nich sa nezasmial.
„Mor?“ zopakoval.
Abby nešťastne prikývla.
Naprázdno otvoril a zatvoril ústa. „Mor?“ nedokázal zo seba dostať iné slovo.

úterý 24. března 2020

Zlomená temnota 10




Ray strnulo šoféroval a pohľad mu neustále skákal do zrkadla. Abbyno vyhlásenie mu zmrazilo krv v žilách a nevedel, čo si má myslieť. A tak nepovedal nič. Len civel na bledú princeznú vedľa spútaného muža, ktorý sa nepokúšal oslobodiť, len mĺkvo sedel a obzeral sa.

Zlomená temnota 9




Dostať sa z mesta nebolo ľahké. Neodvážili sa ukradnúť auto, preto riskli cestu vlakom až do Paríža. Abby opäť využila mágiu od Kathrine, aby oklamala bezpečnostné kamery a ich tváre nikto nezaznamenal. Keď v kupé osameli, Ray štuchol do driemajúcej Abby, ktorá sa s trhnutím prebrala a k jeho prekvapeniu sa okamžite uvoľnila, keď ho uvidela. Odmietal si priznať, že ho to zahrialo pri srdci.

pondělí 23. března 2020

Zlomená temnota 8




Ray sa rozhodol staviť na šialenú taktiku. Nakráčal aj s Abigail do hotela necelých sto metrov od nemocnice a zaplatil na niekoľko nocí dopredu. Princezná mu pomohla zahrať rolu zmätených turistov, hoci kufre s ktorými prišli boli prázdne a kúpené v obchode vedľa.

Zlomená temnota 7




Abby vyvalila oči. Ray nikoho nezabil? Jeden z vodcov inkvizítorov a bez jediného zárezu na dýke? Tomu sa ťažko verí.
Rayova dlaň s dýkou sa zachvela. „Nejako nemám potrebu veriť démonovi tvojho kalibru,“ syčal nenávistne.
Lucifer sa zase len zasmial. „A vieš že mi to srdce vôbec neláme? Jediná, na ktorej mi momentálne záleží, je Abigail.“

neděle 22. března 2020

Zlomená temnota 6




Zo stromu zliezli až o tri hodiny neskôr, keď ich neznámi prenasledovatelia vzdali hon a vrátili sa k autám. Abby ich počula odchádzať a celá strnulá zoskočila na zem niekoľko metrov pod ňou. Síce jej kosti zaprotestovali, ale upírska odolnosť ju ochránila.

Zlomená temnota 5




Abby sa schúlila na gauči a čakala. Čo iné jej zostáva? Dvere boli zamknuté, okná zaistené a ona v sebe nemala dosť krvi, aby sa prebila cez steny von. Nehovoriac o tom, že ani len netuší, kde sú. Je toto vôbec Európa? Za oknami videla jednotvárny les a niekoľko nižších budov, príliš neutrálnych aby spoznala architektúru.

sobota 21. března 2020

Zlomená temnota 4




Abby ospalo otvorila oči a okamžite si spomenula na udalosti posledného dňa. Bola však príliš vyčerpaná a slabá, aby sa vôbec dokázala báť. Kedy toto trápenie skončí?
Prinútila sa sústrediť a pootočila hlavu. Prečo je na posteli? Prečo je izba odrazu úplne iná, než tá ktorú zahliadla cez dvere keď ju Ray pripútal? Keď nad tým premýšľa, prečo nie je spútaná?

Zlomená temnota 3






Raya uprostred noci zobudil krik. Vyskočil na nohy a z nočného stolíka zhrabol dva nože, pripravený do boja. Rýchlo sa však spamätal a pochopil, že tie zvuky vydáva jeho zajatkyňa.
Zvedavo vošiel do obývačky a našiel ju ležať na tvrdej zemi s rukou v nepríjemnom uhle nad hlavou ako bola spútaná. Deky sa ani nedotkla a len v tenučkých šatách sa chúlila v rohu. Telom jej otriasali vzlyky, očividne spôsobené nočnou morou.

pátek 20. března 2020

Zlomená temnota 2




Abby túžila upadnúť do šoku. Akéhokoľvek zabudnutia, aby nemusela prežívať sekundu za sekundou tejto tortúry. Prečo sa jej to musí znovu diať? Čím sa previnila voči vyšším silám, že je vždy obeťou tých istých zločincov? Strach ju úplne paralyzoval a ona sa dokázala len schúliť do klbka a predstavovať si všetky hrozné veci, ktoré na nej Ray môže napáchať.

Zlomená temnota 1




Pred niekoľkými rokmi, Verona, sídlo najvyšších upírskych kráľov...

Bolesťou skrivená tvár jej milujúcej matky... plamene... ruky a iné odporné časti tiel na miestach, ktorých sa nikto nedotkol... agónia... krv... toľko krvi... stekala jej po stehnách... údery päsťou... posmešné urážky... poníženie...
Princezná Abigail sa s krikom zobudila a k hrudi si tisla vankúš, akoby ju mohol ochrániť pred tými strašnými spomienkami. Tvár jej zmáčali slzy a telom sa rozlievala ozvena bolesti, ktorú muselo prežiť.

Zlomená temnota - Prológ






Počiatky civilizácie, oblasť medzi Eufratom a Tigrisom

„Oni to skutočne urobili. Odsúdili ich na živorenie. Utrpenie. Strach.“ Mladý bojovník odhodil svoj hrudný chránič a frustrovane dupol nohou.

úterý 17. března 2020

Temné lži - Epilóg




O niekoľko týždňov neskôr, Verona...

Rebecca spokojne sedela na pohovke, opretá o Aleca, ktorý znudene prepínal kanály na nenormálne veľkej televízii. Ešte stále si nedokázala zvyknúť na to, že žije v novom paláci (ktorý je menší, než ten jej), obklopená upírmi a svojimi novými sestrami – kráľovnami. Nič sa však nevyrovnalo pocitu, že na konci dňa si ľahne do postele k svojmu upírovi, budú sa rozprávať, smiať, podpichovať a trénovať kamasutru. Aj keď na seba niekedy nemali čas celý deň, vždy si nakoniec zaspali v náručí.

Temné lži 26




Oslavy vypukli prakticky okamžite. Miestnosť zaplnili stoly s jedlom a alkoholom, na nádvorí sa zjavili ľadové sochy od Winter a vládkyne jari a leta poskytli kvetinovú výzdobu s drahým tropickým ovocím všade kam oko dohliadlo. Všetci sa premiešali a na malú chvíľu zabudli na všetko trápenie. Vládkyne mierumilovne štebotali s upírmi a vlkmi, nad hlavou im poletovali valkýry a rozplývali sa nad palácom a ostatné rasy sa nadchýnali výhľadom.

Temné lži 25




Alec stál v trónnej sieni paláca vo Verone a mĺkvo hľadel z okna. Za ním sa mrmlavo radili jeho bratia s najvplyvnejšími kráľmi a spojencami po tom, čo im vysvetlil nové okolnosti proroctva. Juliusova realita je nadobro preč – pôvodne plánovali zničiť ju výbušninami a toxickými látkami, ale vládkyne zimy, jari a leta ich zastavili s tým, že sa o všetko postarajú. Poslali všetkých preč a dovolili si uvoľniť svoje deštruktívne sily. Keď sa piati králi vrátili skontrolovať situáciu, miesto pripomínalo peklo – zostala len horúca láva.

Temné lži 24




Juliusova pevnosť padla za pol dňa. Jej prázdne steny podľahli večnému ohňu a keď bolo jasné, že sa v nej neukrýva ani jediný démon, Zoe svoju desivú moc stiahla, aby mohli ostatní prehľadať ruiny. Anjeli si vzali všetku svoju zvyšnú moc, ktorú im Julius ukradol, a vrátili sa cez portál do neba. Zostala len Angelica a Drake ako ich zástupcovia.

Temné lži 23




Rebecca sa potácala úzkou chodbou a jej myšlienky patrili Alecovi. Je nažive? Podarilo sa mu uniknúť? Dotýkala sa stien a vysielala svoju silu na prieskum, až narazila na tri pohybujúce sa známky života.

Temné lži 22




Alec naposledy objal bratov a vymenil si s nimi krátke vety na rozlúčku. Kráľovné ho tiež obkľúčili a pevne ho zvierali, než sa vymanil a prevzal si od Daria malý batoh so zbraňami a krvou.

Temné lži 21




Ľudia postavili majestátne obydlia. Za celú ich históriu sa mnohé stali pamiatkami a sídlami kráľov, cisárov a vládcov. Hrady v Poľsku, Veľkej Británii, Maďarsku, Rakúsku aj na Slovensku sa stali klenotmi histórie a Rebecca všetky navštívila. Matka ju dokonca ako malú zobrala do citadely v Aleppe, ktorá sa pre ňu stala divom sveta vo svojej rozlohe a odolnosti voči času.

Temné lži 20




Keď večer ležali spoločne v posteli, Alec lenivo prechádzal prstami po línii Rebeccinej chrbtice, zatiaľ čo ona na ňom spokojne ležala, stále sa občas chvejúc pozostatkami silného orgazmu. Priam cítil, ako v nej víri sila a to ho tešilo. Chce, aby bola silná. Nepotrebuje po svojom boku slabé dievčatko, na ktorom by si dokazoval vlastnú dôležitosť. Úplne postačí, že si na nej dokáže svoje schopnosti absolútne dokonalého milenca.

Temné lži 19




Plánovanie vojny je depresívna záležitosť. Ako sa do paláca hrnuli spojenci, veselie sa z neho vytratilo. Každý si uvedomoval, že idú pichnúť do osieho hniezda. Alebo ho zničia, alebo padne celý svet nesmrteľných. A zanedlho aj ten ľudský. Alec s bratmi celé dni a noci diskutovali, odhadovali a navrhovali možné formácie, oddiely a postupy. Nie je to ľudská vojna. Nepoužijú tanky a míny, ale mágiu a chladné zbrane. A to je na tom najdesivejšie. Pre nesmrteľných existuje len boj zblízka. Buď umrie útočník alebo obranca. A v Juliusovom brlohu ich nečaká nič pekné.

Temné lži 18




Michel Francúzsky vyžaroval asi toľko tepla ako Winterin palác na Severnom póle. Prijal ich vo svojej trónnej sieni, ktorá na rozdiel od tej Salvatorovej, očividne používanej len v skutočne nutných oficiálnych prípadoch, bola honosne zariadená a vyzdobená zlatými ornamentmi, drahými závesmi, cennými gobelínmi a desivo vyzerajúcimi prápormi.

Temné lži 17




Zhromažďovanie spojencov začalo hneď nasledujúci deň. Celá kráľovská rodina sa nahrnula do konferenčnej miestnosti a začali si robiť zoznam kľúčových hráčov a hierarchiu ich dôležitosti, plus poradie v akom musia byť oslovení.

Temné lži 16




Rebecca sedela vo svojich komnatách na pohodlnej posteli v pozícii lotosového kvetu a rozjímala. Veci, ktoré ona vedela prakticky od narodenia, upírmi akosi podivne otriasli. Snáď si skutočne nemysleli, že sú vrcholom evolúcie? Možno sú tu dlhšie než ľudia, ale stále krátko v porovnaní s existenciou samotného vesmíru.

Temné lži 15




Mine klesla sánka. Rebecca sa musela nadýchnuť, aby jej nehoreli líca.
Kráľovná bezradne zazrela na Lydiu, ktorá rovnako bezradne prikývla.
„Ehm, prosím?“ opýtala sa, akoby zle počula.
„Nechci, aby som ti to zopakovala,“ pípla Rebecca.
„Abigail nie je schopná sexuálnej interakcie,“ Minin hlas preskakoval. „Sotva zje banán!“

Temné lži 14




Rebecca sa usadila pod strom, kde Abby často kreslila, opretá o mohutný kmeň. Zotrela si niekoľko sĺz a dopriala si chvíľu sebaľútosti. Aj mocná bytosť ako ona má len jedno srdce a to sa pomaly menilo na prach. Nedokázala Aleca nenávidieť. Dokázala sa len brániť hnevom.

Temné lži 13




Rebecca sa nasledujúce ráno dopotácala do jedálne, hlava na prasknutie, na sebe len nočná košieľka, ktorú na seba rozhodne nedostala sama. V ústach mala sucho ako na Sahare a priala si umrieť. Klesla na stoličku a okamžite zložila ťažkú hlavu na dosku stola. Okolo nej už sedeli previnilo sa tváriace kráľovné, ktoré nevyzerali až tak zničene ako ona.

Temné lži 12




Rebecca opatrne otvorila oči, pripravená brániť sa, ak sa jej ten maniak pokúsi čo i len dotknúť! Nejakým spôsobom si na nej vynútil desať orgazmov a ešte ju aj prinútil prosiť, bastard jeden!
A teraz sa k nej túli ako nevinné šteniatko!
Mala by urobiť svetu láskavosť a zaškrtiť ho.

Temné lži 11




O pol hodiny neskôr si to po chodbe štrádoval maximálne nevhodne odetý Alec. „Zabijem tú malú suku!“ kričal na celý palác.
Lena, Kathrine, Angelica a Mina vyzreli zo salóna, kde si v tichu čítali alebo riešili administratívu. Len čo ho zbadali, vyvalili oči a klesli im sánky.

Temné lži 10




Samozrejme, že to ráno oľutovala. Čo čakala? Absolútne nič si nevyjasnili, skočili na seba ako nejaké zvery a povedali si snáď všetky možné  urážky. Cítila sa ako lacná štetka.
Mala mu zlomiť penis.

Temné lži 9




Ďalší deň nepriniesol svetoborné výsledky. Rebecca si zopakovala mentálnu cestu k Abby, tentoraz bez krvi, pretože už vedela čo hľadať. Princeznina životná energia prudko klesla len raz, inak fluktuovala na relatívne zvládnuteľnej úrovni.

Temné lži 8




Rebecca zaznamenala, že ju ktosi uložil na lôžko a liečitelia ju prezreli. Dostala kvapky do očí a infúziu s akýmsi stimulantom. Bola však príliš vyčerpaná a pravidelne zaspávala. Sily sa jej vracali pomaly.
Keď sa prebudila, odhadla že si schrupla minimálne na dvanásť hodín. Na očiach mala chladiacu masku, ktorú si opatrne zložila a zažmurkala. Kdesi po jej ľavej strane svietila diskrétna lampa, inak sa zdalo, že je hlboká noc.

Temné lži 7




Alec nemo civel na svoju bývalú študentku, jednoduchú a nevinnú Rebeccu, ktorej úsmev mu dokázal rozžiariť deň a jediný dotyk rozpáliť telo.
To dievčatko však kamsi zmizlo.
Nahradila ho dračica, ktorej pohľad by slabšieho muža dostal do kolien.

Temné lži 6




Verona, Taliansko...

Takže toto je tvoj skutočný domov, pomyslela si Rebecca, keď ju Dario s Angelicou viedli chodbami paláca. Nedokázala si predstaviť, ako niekto Alecovho postavenia mohol mesiac prespávať v jej malom bytíku a ešte k tomu na gauči.

Temné lži 5




Súčasnosť, hora Fuji, Japonsko...


„Moja matka má šťastie, že je mŕtva!“ niesol sa jesenným palácom frustrovaný výkrik. Služobníctvo na seba len v strachu pozrelo a pokračovalo v činnosti.
Rebecca rozčúlene vyšla zo svojich komnát, zamotaná do nekonečných metrov látky komplikovaných šiat červenohnedých odtieňov. Sotva vstala, objavili sa na nej namiesto nočnej košieľky.

Temné lži 4


O mesiac neskôr...

„Pre všetkých bohov sveta!“ zvolala Rebecca, keď vo svojej obývačke uvidela polonahého Aleca s ešte mokrými vlasmi zo sprchy. Celá červená v tvári sa zvrtla a zamierila do kuchyne. „Nemáš vlastný byt, upír? Keď sme pri tom, nemáš ani vlastnú práčku? Ešte raz mi tvoje spodky zafarbia moje krehké nohavičky, a začnem ti vykrádať peňaženku!“

Temné lži 3




Prišiel január a Alec videl Rebeccu pravidelne v múzeu, kde pomáhala s výstavami. V deň, keď ju zamestnal, sa tvárila nadšene ako šteňa v mäsiarstve.
Ich konzultácie sa premiestnili z formálnej kancelárie do kaviarne a akosi sa jej podarilo premeniť jeho počiatočnú averziu k jej osobe na úprimný záujem. Keď sa s ňou rozprával, nielenže nemal pocit, že hovorí s dieťaťom, ale sám sa cítil mladšie. Rebecca bola jednoducho jeho drogou na povzbudenie. Dni keď ju videl, sa stali svetlými bodmi v jeho nudnom živote.

Temné lži 2




O rok neskôr Alec stále učil na univerzite. Sám nedokázal pochopiť, ako k tomu došlo. So slečnou Hewittovou si vymenil niekoľko e-mailov, v ktorých sa dohodli na detailoch jej práce a odvtedy ju videl len na prednáškach. Ako predpokladal, skúšku uňho zvládla bezchybne. Avšak niečo na jej nevinnom úsmeve ho strašilo v snoch. Čo je na tej ženskej iné?

Temné lži 1




Pred niekoľkými rokmi, Sapienza, Universitá Di Roma...

Drzé, otravné dievčatko. Presne tak si ju Alec zaškatuľkoval hneď po prvej prednáške. A áno, je to len dievčatko. Prváčka na bakalárskom programe? Nemôže mať ani dvadsať. A pila mu krv od prvého momentu, čo vošla do posluchárne.

Temná zrada - Epilóg




Londýn...

Zoe podozrievavo hľadela na čokoládový koláč. Obchádzala stôl, na ktorom bol postavený, a občas doňho pichla prstom.
Odkedy ju Salvator uvoľnil od jej povinností a ona okrem pravidelných návštev Erin nemala nič podstatné na práci, skúsila si rolu žienky domácej.

Temná zrada 27




Medzitým vo Verone...

Mladá žena lapala po dychu a sklonená nad mäkkou trávou ako nejaké ranené zviera sledovala kvapky krvi, ktoré dopadali na zem pod ňu. Oči ju štípali a dokázala si predstaviť, že vyzerá ako nepodarený démon z hororu.
„Tu, vezmi si to,“ Lydia jej podala ďalšiu navlhčenú vreckovku.

Temná zrada 26




Zoe sa nepokojne pomrvila v kresle oproti Salvatorovi. V jeho pracovni boli len oni dvaja a on jej práve oznámil plány na jej budúcnosť. Čiastočne ako trest, čiastočne ako odmenu. Stále si nebola istá, kde sa v jeho pomyslenom hodnotovom rebríčku nachádza. Posledný týždeň strávila celý s Oliverom v jeho byte v meste, zatiaľ čo kráľovstvo riešilo problémy s Brianovými kumpánmi, ktorí dostali milosť alebo podmienku. Najvyšší dvor sa neangažoval, pretože má vlastné problémy (čosi o opitých kráľovnách, motorovej píle a Alecovom penise v ohrození) a všetko delegoval na Salvatora.

Temná zrada 25




Zoe sa usadila vedľa Olivera na pohodlnom gauči a on si ju hneď pritiahol do náručia. Uvoľnene sa oňho oprela a užívala si chvíľu ticha. Trochu neisto hľadela na Casey s Brianom oproti nim, ktorí mali v tvárach prázdne pohľady.
Casey to nakoniec nevydržala a odkašľala si. „Ehm, mohli by sme prosím... udržať moje a Brianove posteľové dobrodružstvo tajomstvom?“